Testosterone boosters (Biff med appelsinsaus)Anabole steroider er syntetiske etterligninger av det mannlige kjønnshormonet testosteron. De er i hovedsak vevsoppbyggende og maskulinerende. Anabole steroider brukes i medisinsk behandling ved vekttap i forbindelse med kreftsykdommer. Proteinsyntesen stimuleres så denne øker sammen med nitrogenopptaket. Dette gir større muskler som selvsagt er attraktivt for kroppsbyggere. Ved doping brukes gjerne doser som er 10-15 ganger høyere enn ved medisinsk behandling. Resultat ved lengre bruk er da at naturlig produksjon av testosteron vil avta. Tiden før produksjonen av naturlig testosteron gjenopprettes varierer med bl.a. bruksperiode og benyttet medikament. Andre uønskede bivirkninger kan være vektøkning, kreft, leversvulster, høyt blodtrykk, hjerteinfarkt, kviser, permanent håravfall og psykisk ustabilitet.

Testosteronnivået kan også økes naturlig gjennom mat. F.eks. omdannes kolesterol i kjøtt og smør til testosteron i kroppen. Derfor ønsker kroppsbyggere gjerne å beholde noe mettet fett i kostholdet. Biff er en veldig kilde til testosteron-økning fordi denne også inneholder sporstoffet sink som driver opp testosteronnivået. Spiser du biffen litt rå har du også en god kreatin-kilde. Dessuten inneholder biff aminosyren arginin som er en god NO-booster og dermed øker flyt av blod som transporterer næringsstoffer til muskelvev. For ytterligere å øke blodflyten tar jeg med C-vitamin. C-vitamin forsterker argininets effekt. Jeg blander også i rødbeter som har en sterk NO-booster effekt i seg selv.

Biff er god mat om kvelden fordi proteinet er langsomt utløsende. Ytrefilet har ca 26 g proteiner per 100 g vare som gir 39 g/52 g for en 150g/200 g biff. Søtpotet tilfører lite protein, ca 2 g per 100 g vare. Rødbeter ca 1,5 g og for gulrot under 1 g protein. Alle grønnsakene inneholder ufullstendig protein med særlig mangel på lysin. Tilsammen kanskje 42 g/55 g protein.

Ha en fortsatt fin uke! Ta en tur ut om det er fint vær :-)

Biff med appelsinsaus og søtpoteter, rødbete- og gulrotraspPorsjoner: 4
Tid: 35 min

4 150-200g biffer av storfe
160 g rå, raspede rødbeter
160 g rå, raspet gulrot
ruccola
smør til steking
salt og pepper
4 søtpoteter

Appelsin- og soyasaus
5 dl nypresset appelsinjuice
60 g smør
2 ts soyasaus

Del søtpotet opp i biter og ha på salt og pepper. Ha i ildfast fat sammen med litt olje og sett i ovnen på 200 grader i ca en halv time eller til søtpotetene er bakt.

Salte og pepre biffen. Stek biff med smør i ei stekepanne på sterk varme et par minutter på hver side eller til den er nok stekt. Vil du ha den gjennomstekt kan du sette den i ovnen til slutt. Lar du den være litt rå får du også ekstra kreatintilskudd.

Kok inn appelsinjuicen til 1/3 av mengden. Før servering rører du inn kaldt smør og tilsetter soyasaus.

Rasp rå gulrøtter og rødbeter. Server biff med ruccola og råkost. Ha på saus og ha søtpotetene ved siden av. En ordentlig testosteronbooster som smaker godt!

Bon apetit!

Én kommentar

Nam, ser godt ut :)

Kan jeg vær så snill få kommentar tilbake ?

Da får du en tilbake :-)

-EmmaNailit

Skriv en ny kommentar

Hermetikk fra Svenskhuset

Hermetikk fra Svenskhuset

43, Tromsø

Hobbykokk som blogger om mat for de som styrketrener. Jeg blogger for å lære mer, og har ingen utdannelse innen emnet. Pga tidsnød kan nok kildebruk av og til være usikker. Tittel på bloggen kommer ifra Svalbard, se første blogginnlegg.

Kategorier

Arkiv

hits